Beleef het spectaculaire carnavalsfeest in Malaga van 21 februari tot 1 maart

Carnaval in Malaga wordt gevierd met vele culturele activiteiten en Spaanse invloeden. Zo zal de start van de Carnaval beginnen met de Previa, waarbij op verschillende plaatsen in het centrum gratis typische lokale streekgerechten worden geserveerd.

Gran gala en verkiezing
Op de eerste zaterdagavond is er een groot gala met muziek op Plaza de la Constitución. Het is de avond waarop de ‘God en Godin’ bekend worden gemaakt (Dios Momo y la Diosa del Carnaval). Tevens worden er nimfen, prinsen en prinsessen gekozen. Ze lopen in een parade over de catwalk de Calle Larios uitgedost in prachtige en weelderige kostuums

De binnenstad is nog volledig versierd met de adembenemende kerstverlichtig en zijn versieringen aangepast aan het carnavalsthema.  De prachtige versiering is elke avond te bewonderen van 19.00 tot 02.00 uur. Alhier kun je genieten van straatcabaret welke betrekking hebben op het gehele carnavals gebeuren, De hele week zijn er op straat groepen zangers, bands en koren te vinden die hun eigen liedjes en sketches over bekende Spanjaarden, vaak politici, ten gehore brengen. Ze staan bol van humor, en passerende Spanjaarden stoppen overal even om te luisteren naar de sketches.

Drag Queen verkiezing Op de laatste zaterdagavond is er een Drag Queen verkiezing. De meest bijzondere en excentrieke creaties komen voorbij op Plaza de la Constitucion kun je je ogen uitkijken wat betreft de meest excentrieke en creatieve creaties

Na een goede maaltijd met alle deelnemers op Calle Larios, eindigt Carnaval in Málaga met de begrafenis van El Boqueron. De ansjovis is een symbool van de Málagueños. Bewoners van Málaga worden in de volksmond ‘boquerones’ genoemd.
Als traditionele afsluiting van de Carnaval  gaat deze ‘vis’ op de laatste zondag middels een optocht van het centrum naar het strand van La Málagueta, alwaar hij wordt verbrand.

Zin om in februari Carnaval te vieren aan de Costa Sol? Boek nu bij Casa Esther

MENU