05-04-2021

Vakantie in  Zuid Spanje en Corona- COVID- 19.  Veilig op vakantie in Andalusië en genieten van zon zee en zwembad ondanks COVID-19 maatregelen. Boek nu Casa Esther en geniet volop van uw vakantie.

Momenteel zijn de besmettingscijfers COVID-19 in Andalusië vrij laag en is Spanje bezig met zijn eigen vaccinatie beleid. In Andalusië wordt een veilig systeem gehanteerd met regels (medidas) afgestemd op het aantal besmettingen per 100.000 mensen.  Spanje hanteert de mondkapjesplicht en anderhalve meter social distance. Desalniettemin is winkelen en uit eten gaan weer mogelijk en kunt U hier volop van genieten.

Momenteel heeft U bij reizen naar Spanje een Negatieve PCR test nodig welke uwin  eigen land  van vertrek kunt afnemen in daartoe aangewezen speciale medische centra. Houdt U wel rekening met de duur van de uitslag.
Voor terugkeer naar uw land kunt U gemakkelijk online een afspraak maken op het vliegveld van Malaga voor een PCR test en verklaring/ document en desgewenst een antigeen sneltest.
Informeer naar de voorwaarden van een negatieve COVID-19 testuitslag  en verklaring in uw eigen land. De uitslag van de PCR test duurt 12 uur. Een PCR test op het vliegveld bedraagt 58,68 euro. Voor informatie en het maken voor een afspraak bezoekt U de website www.travelcovidtestcenter.com

Indien gewenst kunt U ook een PCR afnemen in een commerciële privé instelling /medical centra.  Wij adviseren U graag.

Wanneer U per auto reist informeer dan goed naar huidige de regels van desbetreffende landen waar u door reist met betrekking tot het land van de reisbestemming.
Houdt U rekening met regels per land zoals bijvoorbeeld de avondklok, regels met betrekking tot een negatieve COVID testuitslag, eventueel ingevulde specifieke verklaringen bijvoorbeeld verklaring op erewoord in Frankrijk of een Essentiele-reis-verklaring (bijvoorbeeld voor Belgie).

Wij wijzen U erop dat regels ten aller tijden kunnen veranderen en aan deze informatie geen rechten kunnen worden ontleend. Informeer altijd voor uw reis naar de huidige regels zodat u goed voorbereid op reis gaat. Hasta luego!

MENU