Alhaurin el Grande

“El Pueblo que yo soñe”: “Het dorp waar ik van droom”

Alhaurin el Grande is een dorp in Andalusië, nabij Malaga. Alhaurin ligt op ongeveer 16 kilometer van het vliegveld van Malaga.

De vakantiehuizen van Casa Ester liggen in de gemeente Alhaurin el Grande, op nog geen 10 minuten rijden van het centrum. Een goede uitvalsbasis om van alles te zien en te doen!

De specifieke eigenschappen van Andalusie

De Spaanse regio Andalusië staat bekend om zijn tapas, de Spaanse wijnen en gerechten, de olijfboomgaarden, de diversiteit aan fruitgaarden en bovenal staat het bekend om zijn gevarieerde indrukwekkende landschap met zijn vele wonderbaarlijke natuurparken en witte dorpjes. Al deze eigenschappen vind je natuurlijk terug in en in de omgeving van Alhaurin el Grande.
In dit verre zuiden van Spanje vind je ook veel cultureel erfgoed zoals de stierenvechten, de flamenco, de vele bewaarde historische bezienswaardigheden en culturele steden zoals Malaga, Ronda, Cordoba, Granada en Sevilla waar de invloeden van de Moren en andere volkeren nog heel zichtbaar aanwezig zijn.

Het Klimaat

Alhaurin heeft een Mediterraan klimaat met hete zomers en zachte winters met soms ook regen. De Costa del Sol dankt haar naam aan de vele zonuren.

Waar ligt Alhaurin el Grande nou precies?

Alhaurin el Grande ligt nabij Malaga, een havenstad van de Costa del Sol. Alhaurin el Grande ligt aan de voet van de noordkant van de Sierra de Mijas en kijkt uit over de spectaculaire Guadalhorce vallei. Alhaurin el Grande ligt op nog geen 16 km. afstand van het vliegveld van Malaga. Binnen 15 tot 20 minuten bezoekt U de Costa del Sol
met haar mooie badplaatsen zoals Malaga, Torremolinos, Marbella, Benalmádena en Fuengirola.
De afstand naar het prachtige gebied Caminito del Rey is ongeveer 40 min rijden.
De afstanden naar de prachtige steden zoals bijvoorbeeld Ronda Granada en Sevilla zijn gemiddeld 1,5 tot 2 uur rijden.

Gastronomie:

Alhaurin el Grande staat bekend om zijn Gastronomie. In de hoofdstraat Camino de Malaga vind je vele gezellige en goede restaurantjes, cafeetjes en winkeltjes. Het aanbod van restaurantjes is heel gevarieerd. Er is keuze uit o,a, een Argentijns, Chinees, Spaans, Indiaas, Italiaans, Bistro en een Vis restaurant. Er zijn goede bakkers, supermarkten, koffiehuisjes waar je Spaanse bocadillos (belegde broodjes) kan nuttigen en een druk bezochte ijssalon.

Wat is er zoal te doen in Alhaurin el Grande?

Alhaurin is een mooi, gezellig wit Spaans dorp en telt ongeveer 24000 inwoners. De zeer vriendelijke inwoners van Alhaurin el Grande heten Los Alhaurinos
Alhoewel Alhaurin el Grande niet overspoeld wordt door toerisme. zijn er in het hoogseizoen wel toeristen uit diverse landen. Desalniettemin zul je wel een bruisend dorp ervaren, waarbij vooral ook het Spaanse karakter erg voelbaar en waarneembaar is, maar toeristen ook erg welkom zijn.

Alhaurin el Grande is tevens een dorp welke zich karakteriseert door de vele culturele en religieuze feesten. Een aantal spectaculaire feesten zoals Semana Santa (Pasen) en Carnaval.Tijdens deze religieuze feesten wordt het dorp uitbundig versierd en staat het dorp volledig op zijn kop! Het is een echte aanrader om dit mee te maken.

Op steenworpafstand zijn mooie (berg)wandelroutes zoals de Red Municipal de Senderos de Alhaurin el Grande en Barranco Blanco route (waterval route). Zie ook outdoor (wandelen)
Ook zijn er in de directe omgeving mogelijkheden voor golfen .De golfparken in Alhaurin el Grande zijn “Lauro golf” en “Alhaurin Golf”. Zodra je onze straat verlaat naar de hoofdstraat Camino de Malaga dan rijdt U al snel op de weg die zeer geliefd is onder de wielrenners en motorrijders, vanwege de mooie omgeving. Wist je dat in 2018 de route van de Vuelta ( wielrennen touretappe) hier langs is gekomen?

Voor aanvullende informatie zie ook https://alhaurinelgrande.es

Bezienswaardigheden

 • De bezienswaardigheden in Alhaurin:
 • Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación Een katholieke 17e eeuwse kerk
 • De San Sebastian iglesia: Een klein wit Spaans kerkje verscholen in het dorp.
 • Santa Vera Cruz is een mooie kerk op een prachtige ligging, naast de kerk is er een ruïne van een oud Romeins gebouw. Tevens is er een mooi uitzichtpunt met enkele Romeinse zuilen
 • KMC Espana: Een boeddhistische tempel en meditatiecentrum buiten Alhaurin el Grande
 • De wandelpaden van Sierra de Mijas
 • Barranco Blanco: Waterval
 • De dorpsfeesten

Dorpsfeesten en evenementen in Alhaurin el Grande

 • 17 februari -San Anton
 • 23 Februari Carnaval
 • Maart: Semana Santa (Pasen) uitgeroepen van Nationaal Toeristisch Belang in Andalusië. Het is de belangrijkste viering van Alhaurin el Grande.
 • 1 mei: Bedevaart van de Guadalhorce Villafranco
 • 1-3 mei: Feestdag van het Kruis
 • 15 mei: San Isidro Labrador
 • Laatste week van mei: Feria de Alhaurin el Grande, Het wordt gevierd gedurende vijf dagen en valt samen met het laatste weekend van mei.
 • Juli, eerste weekend: Fair en festivals van de Guadalhorce Villafranco.
 • 15 augustus Feest van Onze Lieve Vrouw van Genade
 • Eerste helft van augustus: Bedevaart ter ere van de Christus van de Agony.
 • Derde zaterdag in augustus: Noche Flamenca de Alhaurin

Verblijf in Alhaurin el Grande

Voor verblijven en overnachten in Alhaurin el Grande kunt u prima terecht in één van onze vakantiehuizen.

MENU