Caminito del Rey

Caminito del Rey betekent het pad van de koning en is en wandelroute dat loopt door de bergen en door de El Chorro-kloof ten noorden van Malaga. Het pad is drie kilometer lang, maximaal een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de rivier ‘El Chorro’ tegen de rotswanden.

In 1905 werd de Caminito del Rey geopend ten behoeve van de onderhoud aan de hydraulische centrales van de de Chorrowaterval en de Gaitanejowaterval door Koning Alfons XIII van Spanje , waarna het pad bekend werd onder zijn huidige naam el Caminito del Rey: het Koningspad.

Vanwege de slechte staat van de Caminito del Rey werd het vanaf 1992 gesloten en in 2014 gerestaureerd. In 2015 werd het Koningspad geopend. Voor ongeveer 10 euro p.p kunt U online tickets bestellen. Het is raadzaam om de tickets van te voren te reserveren i.v.m. beperkt aantal deelnemers per dag.

Vanuit onze vakantiehuizen bent u binnen een uur bij de Caminito del Rey. Ook andere bezienswaardigheden zijn vanuit het centraal gelegen Alhaurin el Grande goed binnen 1 tot 2 uur te bereiken.

MENU