Costa del Sol, de overige badplaatsen

De badplaatsen aan de Costa del Sol gaan bijna nagenoeg in elkaar over. Zo grenst Malaga aan Torremolinos en vervolgens grenst Torremolinos aan Benalmádena. Om de hoek bij Benalmádena ligt Fuengirola en deze grenst bijna tegen Marbella aan. Iets verderop ligt Estepona en de afstand van Estepona naar Gibraltar is ongeveer 45 km.

Op zoek naar een vakantiehuis bij de Costa del Sol? Casa Esther ligt op een half uur rijden van diverse steden – in de rust en ruimte bij Alhaurin el Grande. Zelfs de Rots van Gibraltar is nog geen 2 uur rijden.

Fuengirola:

Fuengirola ligt tussen Benalmádena en Marbella in en heeft een gunstige ligging ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden aan de Costa del Sol. Fuengirola is vooral bekend om haar lange zandstrand en de vele hotels met mooi uitzicht op de Middellande Zee. Langs de boulevard, de “Paseo Maritimo” vindt u meer dan 300 restaurants, bars, pubs, winkels, discotheken, clubs, loungebars. Ook is er ruim keuze aan diverse watersporten.
Bezienswaardigheden in Fuengirola zijn onder andere: het Aqua Park, het Bioparc, de dierentuin in Fuengirola en het Fuengirola Kasteel (Kasteel Sohail)

Estepona:

Estepona is één van de weinige badplaatsen aan de Costa del Sol dat zijn Spaanse karakter heeft kunnen behouden. Hier vindt U nog de straatjes met witte huisjes welke rijkelijk opgefleurd zijn met kleurrijke bloemen. Het centrum van Estepona heeft zijn historische aanzicht behouden door de monumenten en de kerkjes. Op de Plaza de San Francisco kan je de 18e eeuwse kerk bezoeken van Los Remedios. De smalle straatjes leiden je naar leuke winkeltjes en pittoreske pleintjes waar het leuk is om te vertoeven. Estepona kent ook vele tapasbarretjes. In de Torre de Reloj (de Klok Toren) organiseren ze wekelijks een tour door Estepona. Estepona is bekend om zijn stranden die zich uitstrekken langs de ongeveer 21 km lange kustlijn.

Gibraltar:

Gibraltar is een Brits gedeelte in het meest zuidelijke punt van Spanje, Gibraltar kent een lange indrukwekkende voorgeschiedenis, De rots van Gibraltar is de belangrijkste bezienswaardigheid van Gibraltar . Let op: Wilt U Gibraltar bezichtigen dan moet U beslist een paspoort meenemen,

Op de rots leeft een door de Britten in stand gehouden apenkolonie in een natuurreservaat. Het gaat om een groep berberapen, die verder ook in Noord Afrika voorkomen. Volgens een legende blijft Gibraltar in Britse handen zolang er apen op de rots leven. Mede daarom wordt de populatie streng beschermd. Winston Churchill liet tijdens de Tweede Wereldoorlog zelfs nieuwe apen uit Noord-Afrika invoeren, omdat de groep tot zeven apen was geslonken. De kolonie bestaat tegenwoordig uit enige honderden dieren in zes verschillende troepen. De meeste apen zijn erg mak. Ze komen soms tot in de stad, of klimmen op schouders en hoofden. Omdat het wilde dieren zijn en ter voorkoming dat ze te brutaal of te afhankelijk van mensen worden, wordt aanhalen en ander direct contact ontmoedigd, en is voeren verboden.

De officiële taal van Gibraltar is Engels en dit wordt gebruikt door de overheid en op scholen. 

MENU