Marbella

Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Er zijn veel hotels en Marbella is momenteel weer erg in trek bij de toeristen. Er gaan geruchten dat het op dit moment meer favoriet is dan Ibiza.
Marbella is voor iedereen, voor jong en oud, de gemiddelde en de welgestelde toeristen.
Marbella bezit meer dan tien golfterreinen. Costa del heeft ook wel de bijnaam van Costa del Golf.

Marbella heeft twee havens: Puerto Deportivo (De algemene haven van Marbella) en Puerto Banus.
Puerto Banus is de meest luxueuze plezierhaven van de Middellandse Zee. Hier kun je de grote jachten en dure auto’s van de rich and famous bewonderen.
De haven Puerto Banus is omringd met veel chique winkels met dure merkkleding en merkartikelen.
De aangrenzende stranden van Puerto Banus heten Levante Beach en Plaza Beach. Deze zijn uitgerust metzeer luxueuze Beach Clubs. Marbella kent ook vele andere mooie stranden..

Marbella heeft verschillende stadsdelen zoals de luxe winkelstraten rondom Puerto Banus en de oude binnenstad, met de smalle straatjes, witte huisjes en bloemrijke balkons en verschillende pleinen. Er zijn tal van gezellige pleintjes met restaurantjes en ook het uitgaansleven is bruisend De Paseo de Maritimo is een mooie boulevard langs het strand van de badplaats Marbella.

Marbella kent ook historische monumenten zoals een stadsmuur en een kasteel afkomstig uit de islamitische overheersing rond het jaar 1485.

Op zoek naar een vakantiehuis bij Marbella? Casa Esther ligt op nog geen drie kwartier rijden – in de rust en ruimte bij Alhaurin el Grande.

MENU