Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië en van de provincie Sevilla. Er wonen ongeveer 700.500 Sevillanos. Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst.

Sevilla heeft het grootste historische centrum van Spanje.

De betoverende stad Sevilla ligt aan de rivier Gualdaquivir en wordt door zijn historische kunstschatten gezien als de mooiste stad van Andalusië. In deze prachtige stad is de geschiedenis van o.a. de Romeinen, de Katholieken en Arabische volkeren: zoals de Moren zo zichtbaar, je waant je terug in die tijd.

Doordat de rivier de Gualdaquivir vanaf de zee tot in het centrum bevaarbaar is was Sevilla in het verleden ook zeer strategische gelegen.
Door de ontdekkingsreizen van Christoffel Columbus, werd Sevilla de thuisbasis van de zilvervloot. Hierdoor was de haven van Sevilla de belangrijkste tussen Europa en Amerika.
Wist je dat Christoffel Columbus begraven ligt in de Kathedraal van Sevilla?

De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de kathedraal van Sevilla (Cathedral Maria de la Sede) met de toren Giralda (gebouwd in 1195), het Alcázar, de Torre del Oro en Plaza de España. De typisch spaanse wijken zoals: de Barrio Triana en Barrio Santa Cruz worden beschouwd als de geboorteplaats van de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco. Hier kun je heerlijk slenteren door de historische winkelstraatjes en op een terrasje genieten van Spaanse tapas en gerechten.

Sevilla bezoeken vanuit je vakantiehuis? Vanaf Casa Esther is het 2 1/2 uur rijden; een dagtrip is dus goed mogelijk.

MENU