Wandelen bij Alhaurin el Grande

Wandelen in de bergen van Andalusië, provincie Malaga

De omgeving van Alhaurin el Grande (provincie Malaga) staat bekend om zijn mooie natuur en natuurparken en zijn mooie wandelroutes. Het is de ideale omgeving voor outdoor sport., Hieronder vind je de mooiste wandelroutes:

Red Municipal de senderos de Alhaurin el Grande

(De gemeentelijke paden van Alhaurin el Grande):

Vanuit bijna de achtertuin van de onze vakantiehuizen kun je deelnemen aan deze verschillende wandelroutes op de Sierra de Mijas (Berg van Mijas). Zo goed als om de hoek van ons adres (de Camino de Ardalejos) loopt U via een rivierbedding over mooie kiezels en keien de berg op alwaar de route zich weer aansluit bij een route behorende bij de Red Municipal de Senderos de Alhaurin el Grande. De wandelroutes zijn van makkelijke tot moeilijke routes.Vaak worden de routes aangegeven met kleuren.

Sierra Mijas:

Eindeloos wandelen, dat is wat je kunt doen in de Sierra de Mijas. Dit is het gebergte waar je al van ver het witte dorp Mijas-Peublo tegenaan geplakt ziet liggen. Boven het dorp langs loopt een weg (A387) waar je je auto kunt parkeren en waar alle routes beginnen. De toegang ‘Acceso Ermita del Calvario’ wordt het meest gebruikt. Een paar honderd meter verder richting Alhaurín ligt de ingang ‘Puente Colorado’. Op deze bergflank zijn 7 gevarieerde routes uitgezet. Iedereen kan er wandelen want er zijn korte routes, lange, vlakke, steile, moeilijke en makkelijke routes. Je zou zelfs vanaf hier over de Senda de Málaga (GR249) naar Ojén of Istán achter Marbella kunnen wandelen. Het leuke van hier wandelen is dat je continue op een prachtige panorama over de kust wordt getrakteerd. In het begin hoor je nog de gezellige dorpsgeluiden uit Mijas-Pueblo en later zie je in de verte Fuengirola liggen. Kom je wat hoger dan zie je de (soms besneeuwde) toppen van de Sierra de Las Nieves in westelijke richting of die van de Sierra Nevada naar het oosten. Het Atlasgebergte in Marokko kan zich op heldere dagen eveneens aan je vertonen.

Barranco Blanco

In de uitlopers van de Sierra de Mijas tussen Alhaurín el Grande en Coín ligt Barranco Blanco. Letterlijk ‘het witte ravijn’. In werkelijkheid is dit natuurgebied een klein paradijs. Op warme dagen kan het er wel druk zijn. Je komt er via de A387 richting Coín. Ongeveer 5 kilometer na Alhaurín el Grande sla je linksaf een bosweg in. Na twee kilometer kun je parkeren en bij de brug afdalen naar de rivier Alaminos. Daar zie je gelijk al een poel met helder water en een waterval (niet in droge tijden helaas) van twee meter hoog. Hierin kun je heerlijk verkoeling zoeken of als je zin hebt, wandel je verder stroomopwaarts en al pootje badend tot zover je wilt en aankunt. 

Uiteraard zijn er nog meer mooie en minder bekende wandelroutes.

MENU